Yabancıların Türkiye’de Şirket Açması

toplanti 2

Yabancıların Türkiye’de şirket açması, 6735 sayılı Uluslararası İş Gücü kanunda ve İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğinde düzenlenmiştir. Bahsi geçen mevzuata göre Yabancı kimseler Türkiye’ye gelip şirket ana sözleşmesinde belirtmiş oldukları faaliyet alanına göre Türkiye’de ticari faaliyette bulunabilirler. Ticari faaliyet alanına göre ve şirket kurucularının isteği doğrultusunda yabancı kimseler, Kollektif şirket, Komandit şirket, Sermayesi paylara bölünmüş komandit, Kooperatif şirket, Anonim şirket, Limited şirket ve Adi şirket kurabilirler.

Yabancıların Türkiye’de Şirket Kurması İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

  • Pasaport fotokopisi
  • Noter onaylı Pasaport tercümesi
  • Türkiye ‘ de ikamet ediliyorsa ikamet tezkeresi
  • Yurtdışında ikamet ediliyorsa ikamet adresi
  • Türkiye vergi dairelerinden alınan potansiyel vergi numarası belgesi
  • Şirket ana sözleşmesi
  • İmza beyannamesi
  • Vekaletname

Yukarıda sayılan evraklar ile Ticaret sicil Müdürlüğüne şirket kuruluş başvurusu yapılır.

Yabancı Şirket Ortaklarının Çalışma İzni Alma Zorunluluğu
Yabancı kimse, şirket kurulumunu yaptıktan sonra şirketi üzerinde tasarrufta bulunabilmesi ve şirketi yönetebilmesi için çalışma izni alma zorunluluğu bulunmaktadır. Şirket kuruluş işlemlerinin tamamlanmasının ardından çalışma izni almak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çalışma izni için başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Bakanlığımızca yapılacak değerlendirme neticesinde talebi uygun bulunarak çalışma izni verilen yabancıların bu izin belgeleriyle birlikte ilgili belediyelere başvuru yaparak işyeri açma ve çalışma ruhsatı talep etmeleri zorunludur. Bakanlıkça yapılacak değerlendirme neticesinde talebi uygun bulunan yabancılara çalışma izni verilir.

Türkiye’de Faaliyet Gösteren Yabancı Şirketlerin Belediyeden Ruhsat Alma Zorunluluğu
Şirket kurulumunun ve yabancı şirket ortaklarının çalışma izni alması üzerine ilgili belediyeye başvuru yapılarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı talep etmeleri zorunludur.

Saygılarımla;
Avukat Muhammed Fırat Selçuk
Selcuk Law Firm & Hukuk- Danışmanlık

Not: Makalemizde yapılan izahlar, ilgili kanunlar çerçevesinde konuyu genel hatlarıyla ele alarak hazırlanmıştır. Size özel detaylı bilgi için tıklayınız.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir;  Yabancıların Türkiye’de Boşanması

Bir yorum bırakın

Son Makaleler

Yurt Dışından Türkiye’deki Bir Avukata Nasıl Vekaletname Verilir?
Aralık 12, 2022
Yabancıların Türkiye’de Miras Hakkı
Aralık 12, 2022
Yabancıların Türkiye’de Boşanması
Aralık 12, 2022

Etiket Bulutu

annem türk vatandaşıydı ben nasıl türk vatandaşı olabilirim araç değer kaybı alma şartları araç değer kaybı ankara araç değer kaybı avukat araç değer kaybı başvurusu araç değer kaybı davası babam türk vatandaşıydı ben nasıl türk vatandaşı olabilirim dedem türk vatandaşıydı ben nasıl türk vatandaşı olabilirim Evlilik Eğitim istisnai türk vatandaşlığı istisnai türk vatandaşlığı nedir istisnai yoldan türk vatandaşlığının kazanılması istisnai yoldan vatandaşlık kazanma istisnai yolla vatandaşlık kazanma istisnai yolla vatandaşlık şartları kimler turkuaz kart alabilir Korunma o-177 tahdit kodu parayla türk vatandaşlığı Sınır Dışı Edilme tahdit kodları mevzuat tahdit kodları yönetmeliği tahdit kodu tahdit kodu kaldırma davası turkuaz kart 2022 turkuaz kart alma şartları turkuaz kart avantajları turkuaz kart başvurusu turkuaz kart kime verilir turkuaz kart nasıl alınır turkuaz kart ne işe yarar turkuaz kart uygulaması turkuaz kart vatandaşlık türk vatandaşlığı nasıl alabilirim uluslararası koruma altındaki yabancıların çalışma izni uluslararası koruma başvurusu reddine itiraz uluslararası koruma kapsamındaki yabancıların çalışma izni v84 tahdit kodu nedir Vatandaşlık yabancıların çalışma izni alması yabancıların çalışma izni alması için gerekli belgeler yabancıların çalışma izni başvurusu yabancıların çalışma izni nasıl alınır yabancıların çalışma izni şartları

Ara