Apostil Şerhi Nedir?

apostil

Apostil şerhi, bir belgenin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan bir belge onay sistemidir. Apostil’in kuralları 6 Ekim 1961 tarihli Lahey Konvansiyonuyla tespit edilmiştir. Apostil kuralları yalnızca Lahey Konferansı’na üye veya taraf devletler arasında geçerlidir. 

Bu belge onay sistemiyle ilgili taraf devlet tarafından saptanan merci, belgenin gerçek olduğunu onaylayarak, başka bir üye veya taraf ülkede 6 Ekim 1961 tarihli Lahey Konvansiyonunda belirlenen kurallar çerçevesinde kullanılması için yasal hale getirirler. 

Apostil Şerhi Konulması Gereken Belgeler: 

  • Hakim, Savcı veya yargı organı tarafından verilmiş belgeler,
  • İdari belgeler,
  • Noter senetleri,
  • Gibi evrakların Türkiye’deki tanıma tenfiz davalarında, Miras davalarında veya Nüfus davalarında delil olarak öne sürülebilmesi için veya idari işlemlerin yürütülmesinde kullanılması için Apostil şerhi yapılması gereklidir.

    Saygılarımla;
    Avukat Muhammed Fırat Selçuk
    Selcuk Law Firm & Hukuk- Danışmanlık

Not: Makalemizde yapılan izahlar, ilgili kanunlar çerçevesinde konuyu genel hatlarıyla ele alarak hazırlanmıştır. Size özel detaylı bilgi için tıklayınız. 

Bu yazımız da ilginizi çekebilir;  Türkçe Öğrenme Nedeniyle İkamet İzni

Bir yorum bırakın

Son Makaleler

Türk Vatandaşlığı Nasıl Kazanılır
TÜRK VATANDAŞLIĞI NASIL KAZANILIR -2024
Mart 27, 2024
Evlilik Yoluyla Türk Vatandaşlığı
EVLİLİK YOLUYLA TÜRK VATANDAŞLIĞIN KAZANILMASI -2024
Mart 27, 2024
5 yıl ikamet şartıyla vatandaşlık
5 YIL İKAMET ŞARTIYLA TÜRK VATANDAŞLIĞI -2024
Mart 26, 2024

Etiket Bulutu

5 yıl ikamet şartıyla vatandaşlık 75 bin dolar ikamet izni aile birleşim vizesi babam türk vatandaşıydı ben nasıl türk vatandaşı olabilirim bağımsız çalışma izni Evlilik Yoluyla Türk Vatandaşlığı ev üzerinden ikamet izni filistinlilere türk vatandaşlığı genel yolla vatandaşlık ikamet izni nedir ikamet izni reddi ikamet izni ret kararına karşı dava ikamet şartıyla vatandaşlık istisnai yolla türk vatandaşlığının kazanılması istisnai yolla vatandaşlık şartları Korunma ninem türk vatandaşıydı ben nasıl türk vatandaşı olabilirim Sınır Dışı Edilme tahdit kodları ve anlamları tahdit kodu kaldırma tahdit kodu ne demek tahdit kodunun kaldırılması davası taşınmaz üzerinden ikamet izni taşınmaz üzerinden oturum izni turkuaz kart turkuaz kart başvurusu nasıl yapılır turkuaz kart nasıl alınır turkuaz kart ne demek turkuaz kart nedir turkuaz kart çalışma izni turkuaz kart özellikleri türkiye'de yabancılara çalışma izni nasıl alınır türkiye aile birleşim vizesi nedir Türk vatandaşlığının ispatı uluslararası koruma başvurusunun reddi kararına itiraz uluslararası koruma başvurusunun reddi kararının iptali uluslararası koruma başvurusunun reddine ilişkin karara karşı idari itiraz ve yargı yolu Vatandaşlık yabancı ikamet izni Yabancılara Yasak Olan Meslek Grupları yabancıların çalışma izni alması için gerekli belgeler yabancı çalışma izni için gerekli belgeler Yatırım Üniversite çalış izni türleri

Ara