Apostil Şerhi Nedir?

apostil

Apostil şerhi, bir belgenin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan bir belge onay sistemidir. Apostil’in kuralları 6 Ekim 1961 tarihli Lahey Konvansiyonuyla tespit edilmiştir. Apostil kuralları yalnızca Lahey Konferansı’na üye veya taraf devletler arasında geçerlidir. 

Bu belge onay sistemiyle ilgili taraf devlet tarafından saptanan merci, belgenin gerçek olduğunu onaylayarak, başka bir üye veya taraf ülkede 6 Ekim 1961 tarihli Lahey Konvansiyonunda belirlenen kurallar çerçevesinde kullanılması için yasal hale getirirler. 

Apostil Şerhi Konulması Gereken Belgeler: 

  • Hakim, Savcı veya yargı organı tarafından verilmiş belgeler,
  • İdari belgeler,
  • Noter senetleri,
  • Gibi evrakların Türkiye’deki tanıma tenfiz davalarında, Miras davalarında veya Nüfus davalarında delil olarak öne sürülebilmesi için veya idari işlemlerin yürütülmesinde kullanılması için Apostil şerhi yapılması gereklidir.

    Saygılarımla;
    Avukat Muhammed Fırat Selçuk
    Selcuk Law Firm & Hukuk- Danışmanlık

Not: Makalemizde yapılan izahlar, ilgili kanunlar çerçevesinde konuyu genel hatlarıyla ele alarak hazırlanmıştır. Size özel detaylı bilgi için tıklayınız. 

Bu yazımız da ilginizi çekebilir;  Muğla Yabancılar Hukuku Avukatı 2024

Bir yorum bırakın

Son Makaleler

Mersin Yabancılar Hukuku Avukatı Kapak
Mersin Yabancılar Hukuku Avukatı 2024
Eylül 7, 2024
Konya Yabancılar Hukuku Avukatı Kapak
Konya Yabancılar Hukuku Avukatı 2024
Eylül 7, 2024
Sakarya Yabancılar Hukuku Avukatı Kapak
Sakarya Yabancılar Hukuku Avukatı 2024
Ağustos 7, 2024

Etiket Bulutu

Aile Ankara Avukat annem türk vatandaşıydı ben nasıl türk vatandaşı olabilirim Antalya Yabancı Hukuku Avukatı araç değer kaybı başvurusu Avustralya 'daki Boşanma Kararının Nüfus Kütüğüne Tescili Başvurusu Avustralya 'daki Boşanma Kararının Türkiye'de Tanınması babam türk vatandaşıydı ben nasıl türk vatandaşı olabilirim Belçika'daki boşanma kararının Türkiye'de tanınması Danimarka’daki Boşanma Kararının Nüfus Kütüğüne Tescil Başvurusu İçin Hangi Belgeler Gereklidir? Evlilik Yoluyla Türk Vatandaşlığı Evlilik Yoluyla Türk Vatandaşlığını Kazanmak İçin Şartlar Nelerdir ev üzerinden ikamet izni Fas’taki Boşanma Kararının Türkiye'de Tanınması Hollanda'daki Boşanma Kararının Nüfus Kütüğüne Tescil Başvurusu İçin Hangi Belgeler Gereklidir? Korunma Lübnan’daki Boşanma Kararının Türkiye'de Tanınması Muhammed fırat selçuk muğla avukat nüfus hizmetleri kanunu 27/a nedir Nüfus Hizmetleri Kanunu 27/A Nedir Nüfus Hizmetleri Kanunu 27/A Nedir Oturum İzni Başvurum Reddedildi Yasal Haklarım Nelerdir? parayla türk vatandaşlığı Rusya’daki Boşanma Kararının Nüfus Kütüğüne Tescil Başvurusunu Kimler Yapabilir? Sınır Dışı Edilme tahdit kodları mevzuat TANIMA TENFİZ DAVALARINDA GÖREVLİ VE YETKİLİ MAHKEME NERESİDİR? tanıma davası nedir tanıma ve tenfiz davası nedir Tanıma Ve Tenfiz Davası Nedir Tanıma Ve Tenfiz Davası Nedir? taşınmaz üzerinden ikamet izni Tenfiz davası Nedir turkuaz kart başvurusu Türk vatandaşlığı kazanma türleri Türk vatandaşlığı nasıl kazanılır Vatandaşlık Yabancı boşanma kararının nüfusa işlenmesi Yabancı Boşanma Kararının Nüfusa İşlenmesi Yabancı Boşanma Kararının Nüfusa İşlenmesi Yabancılar hukuku yabancıların çalışma izni alması için gerekli belgeler yabancıların çalışma izni başvurusu yatırım yoluyla türk vatandaşlığı Çalışma izni başvurusu nasıl ve nereye yapılır Çalışma İzni İkamet

Ara