Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İzni 2024
Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İzni 2024

Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İzni

Yabancılar ve Uluslararası Koruma  Kanuna  göre  Türkiye’ de  Türkçe  dili  eğitimi  kursuna  katılacak  yabancı  kimselere Türkçe  Öğrenme  Amacıyla  oturum  izni  verilebilir.  Buna göre bu  kimseler  1  yıl  boyunca  Türkiye’ de  yasal  olarak ikamet hakkına  sahip  olurlar.

İçindekiler

Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İzni Nedir?

Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum izni, Türkiye’ de  Türkçe  dili  eğitimi  kursuna  katılacak  yabancı  kimselerin başvurduğu ve eğitim süresince Türkiye’de yasal kalış hakkı veren bir oturum türüdür.

Kimler Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturuma İznine Başvurabilir?

6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Uygulama Yönetmeliğine göre, Türkçe öğrenme kursu vermeye yetkili kuruma kayıt yaptıran yabancılar Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturuma İznine Başvurabilir. Kurs süresi bir yıldan az ise ikamet izni süresi kurs süresini geçemez. Türkçe kursu veren kurumun Milli Eğitim Bakanlığından izinli olması şartı aranır. Kursu  veren kurum, Türkçe öğrenim amacıyla kayıt yaptıran yabancının kursa başlama ve devam durumunu il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüdür.

Turist İkamet İznim Ret Edildi Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İznine

Başvura Bilir Miyim?

2020  yılından  beri  Göç  idaresi  tarafından  Turistik  İkamet  izinleri  genellikle  ret  edilmektedir. Bu  durum  Türkiye’ de  yaşayan  yabancı  kimseler  için  problem  oluşturmaktadır. Birçok  kimse  bu  nedenle Türkiye’ de  kaçak  kalmakta  ve  ne  yapacağını  bilememektedir. İşte  Türkçe  öğrenme amacıyla oturum izni  bu  durumdaki  kimseler Türkiye’de yasal kalış hakkı veren alternatif bir oturum izni türüdür. 

Türkçe Öğrenme Nedeniyle İkamet İznine Nasıl Başvuru Yapabilirim?

Türkçe öğrenme  nedeniyle  ikamet  iznine  başvuru  için  eğitim  alacağınız  kursun  Milli  Eğitim  Bakanlığı  tarafından  akredite bir kurs olmalıdır. Bu kurstan alacağınız kabul belgesi ile Türk konsolosluğuna başvuru yapılarak Eğitim  Vizesi alınır. Bu vize ile  Türkiye’ ye  giriş  yapılarak  vize  süresi  içerisinde  ikamet  iznine  başvuru  yapılır.

Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İzni Gerekli Evraklar Nelerdir?

1-    İkamet İzni Başvuru Formu,

2-    Sağlık Sigortası,

3-    Türkçe kursu kayıt belgesi,

4-  Başvurucu bu süre içerisinde evde kalacaksa noter huzurunda imzalanmış kira sözleşmesi, otelde kalacaksa buna ilişkin rezarvasyon bilgileri,

5-    En az 1 yıl geçerli güncel pasaport,

6-    4 adet beyaz fonda çekilmiş biyometrik fotoğraf,

7-    İkamet İzni harçları,

Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İzni Başvurusu Nereye ve Nasıl Yapılır?

Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İzni Başvurusu https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresine yapılır. Buna göre yukarıda yer alan evraklardaki bilgilerle web sitesindeki formlar doldurulur. Akabinde sistem tarafından size bir mesaj yollanarak randevu tarihi ve saati hakkında size bilgi verilir.

E-İkamet başvuru sisteminde doldurduğunuz ikamet formunun çıktısı hazırlanarak imzalanır ve yukarıda yer alan evraklarla beraber dosyanız randevu gününde göç idaresi teslim edilmelidir.

Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İzni Başvurusunu

Avukat Vasıtasıyla Yapabilir Miyim?

Oturum  izni  başvurunuzu  Avukatınız vasıtasıyla  yapabilirsiniz.  Buna  göre düzenlenen  özel  vekaletname  ile  Avukatınız, sizin  adınıza  göç  idaresine  başvuru  yapar, gerekli  evrakları  hazırlar  ve  başvuru  formunu  düzenleyebilir. Ancak  başvuru ardından  yapılacak  ikamet  mülakatına  bizzat  katılmanız  başvurunuzun  onaylanması  için  önem  arz  etmektedir.

Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İzni Başvurusu Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

İkamet izni başvuruları mülakat ve değerlendirme sürecinden sonra sonuçlandırılmaktadır. İkamet izni kararı her bir yabancı için ayrı ayrı verilmektedir. Başvuru değerlendirme süresi kural olarak 90 gündür. Değerlendirme sürecinin 90 günden fazla sürmesi halinde başvurucu bilgilendirilmektedir.

Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İzni Kaç Yıllık Verilir?

Türkçe öğrenme amacıyla verilen ikamet izni, Türkçe öğrenme kursu vermeye yetkili kuruma kayıt yaptıran yabancıya en fazla iki defa verilebilir. Kurs süresi bir yıldan az ise ikamet izni süresi kurs süresini geçemez.

Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İzni Uzatma

Başvurusu Nereye ve Ne Zaman Yapılır?

Tedavi Amaç İkamet İzni Uzatma Başvurusu https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresine yapılır.İkamet izni uzatma başvuruları, ikamet izin süresinin dolmasına 60 gün kalmasından itibaren ve her koşulda ikamet izni süresi dolmadan önce yapılmalıdır.

Uzatma Başvurusunda bulunduktan sonra, sistem tarafından verilen randevu gün ve saatinde, gerekli belgeler il göç idaresine bizzat sunulur. Gerekli belgeler, tedavi amaçlı oturma izninin şartlarının devam ettiğini gösteren belgeler olup, ikamet izninin verilmesi için gerekli belgelerle aynıdır. Bunların yanında mevcut tedavi amaçlı oturma izni belgesi ile tedavinin devam ettiğine dair başhekim raporu da gerekli belgelere eklenir.

Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İzni Ret Sebepleri Nelerdir?

6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve bu kanun Uygulama Yönetmeliğine göre aşağıdaki durumlarda ikamet izni başvurusu ret edilir. Buna göre:

Başvurulan ikamet iznine uygun gerekli şartların mevcut olmaması,
Başvurucu hakkında sınır dışı kararı bulunması,
Başvurucu hakkında Türkiye’ ye giriş yasağı kararı bulunması,
Evliliğin, ikamet izni almak amacıyla yapıldığının tespit edilmesi,
Başvurucunun Kamu sağlığı için tehdit olarak değerlendirilecek bir hastalık taşıyor olması,
Başvurucunun vize süresinin sona ermesinin ardından ikamet izni başvurusunda bulunması,

Bu yazımız da ilginizi çekebilir;  Avusturya'daki Boşanma Kararının Tanınması ve Tenfizi 2024

Hallerinde İkamet İzni başvurusu ret edilir.

Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İzni Başvurum Reddedildi

Yasal Haklarım Nelerdir?

Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İzni başvurunuz ret kararı ikamet adresinize yazılı olarak tebliğ edilene kadar Türkiye’de yasal olarak kalabilirsiniz.  Telefonunuza mesaj gelmesi sadece bilgilendirme amaçlıdır. İkamet izni başvurusu reddi üzerine yabancının vize süresi varsa bu sürenin son bulmasından itibaren 10 günlük süre içinde Türkiye’den çıkış yapması gerekir. Yabancının vize süresinin olmaması durumunda ret kararının kendisine tebliğ edilmesinden itibaren 10 günlük süre içerisinde Türkiye’yi terk etmesi gerekir. Yabancı kimseler bu 10 günlük sürede ülkeyi terk etmemesi durumunda bu kişiler hakkında sınır dışı etme kararı alınır.

Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İzni Ret Kararına Karşı İtiraz ve İptal Davası

Oturum izni ret kararının size tebliğ edilmesinin ardından 60 gün içerisinde ret kararına karşı İdare Mahkemesinde iptal davası açabilirsiniz. Ancak çok bilinen bir yanlıştır ki sadece iptal davası açmanız size Türkiye’de yasal kalış hakkı vermez. Dava süresince Türkiye’de yasal kalış hakkı elde etmek için iptal davası açarken Mahkemeden Yürütmeyi Durdurma kararı talep edilmelidir. İkamet izni başvurusu reddi kararı, kişi için telafisi mümkün olmayan zararlar doğurması durumunda mahkeme Yürütmeyi Durdurma verebilir. Tedbir kararının verilmesi üzerine dava süresince Türkiye’de yasal kalış hakkı elde edebilirsiniz. 

Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İzni Başvurum Ret Edildi
Tekrar İkamet İznine Başvuru Yapabilir Miyim?

6448 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu göre oturum izni başvurusu ret edilen kimse aynı oturum izni türüne 6 ay boyunca başvuru yapamaz. Ancak farklı bir ikamet türüne veya aynı ikamet türü olsa bile farklı bir nedenle 6 ay beklemeden ikamet iznine başvuru yapabilir.

Sıkça Sorulan Sorular

İkamet İzni Başvuru Değerlendirme süreci içerisinde yurt dışına çıkmak mümkün müdür?

Her defasında 15 gün içerisinde dönmek şartıyla çıkış-giriş yapılabilir.

E-Devletten Alınan Belgeler İkamet İzni Başvurularında Geçerli Midir?

E-Devlet üzerinden temin edilen resmî kurumlarda kullanılabilir ibareli belgeler kabul görecektir.

İkamet Başvurularında Eksik Belge İçin Kaç Gün Süre Verilir?

Eksik belgelerin tamamlanabilmesi için idarece 30 güne kadar süre verilebilir. Eksik belgelerinizi belirlenen süre zarfında tamamlamamanız halinde başvurunuz işlemden kaldırılacaktır.

Farklı Bir İkamet İzni Türüne Geçiş İçin Uzatma Başvurusu Yapabilir Miyim?

Yabancılar, ikamet izninin verilmesine esas olan gerekçenin sona ermesi veya farklı bir gerekçenin ortaya çıkması hâlinde, yeni kalış amacına uygun ikamet izni talebinde bulunabilir. Geçiş başvurusu olarak yapılması gerekmektedir.

Geçerlilik Süresi Sona Ermiş Pasaport İle İkamete Başvuruda Bulunabilir Miyim?

İkamet izni için başvuracak yabancılarda, talep ettikleri ikamet izni süresinden altmış gün daha uzun süreli pasaport ya da pasaport yerine geçen belgeye sahip olmaları şartı aranır. Dolayısıyla geçerlilik süresi sona ermiş pasaport ile ikamet izni başvurusu yapılamaz.

İkamet İzni Almak İçin Bankada Ne Kadar Param Olması Gerekir?

Kısa dönem ve öğrenci ikamet izinlerinde idarece bilgi ve belge talep edilmedikçe yabancının beyanı yeterlidir. Aile ikamet izninde destekleyicinin, toplam miktarı asgari ücretten az olmamak üzere ailedeki fert başına asgari ücretin üçte birinden az olmayan gelirinin olması şarttır. Uzun dönem ikamet izninde ise yeterli ve düzenli bir gelirinizin olması gerekmektedir. Yeterli ve düzenli bir gelirin tespitinde ise aylık asgari ücret tutarında gelirinizin olması kabul edilebileceği gibi, gelir getiren bir taşınmazınızın bulunması, banka hesabınızda ülkemizde geçiminizi sağlamaya yeteceğine kanaat sağlayan paranızın bulunması gibi durumlar da kabul edilebilmektedir.

İkamet İzni Başvuruları Ne Kadar Sürede Sonuçlandırılır?

Başvurunun işleme alınmasından itibaren en geç 90 gün içinde sonuçlandırılır. Doksan günlük süre, bilgi ve belgelerin tam olarak yetkili makama teslim edildiği tarihten başlar. Sürenin uzaması halinde yabancıya bilgi verilir.

İkamet İzni Başvurum İçin Pasaport Sürem Ne Kadar Olmalıdır?

Talep edilen süreden en az 60 gün daha uzun süreli pasaport ya da pasaport yerine geçen seyahat belgesi sahibi olmanız gereklidir.

Randevu Tarihinden Önce Vize/İkamet Sürem Bitmiş Oluyor, Sorun Olur Mu?

Randevu tarihinden önce vize ve ikamet izni süresi biten yabancılar, başvuru formu ile randevu gününe kadar ülkemizde kalışınıza izin verilir.

İkamet İzni Başvurum Reddedildi, Nasıl Bir Yol İzlemem Gerekmektedir? Tekrar Başvuru Yapabilir Miyim?

İkamet izni talebinin reddi, iznin uzatılmaması veya iptali, yabancıya ya da yasal temsilcisine veya avukatına tebliğ edilir. Tebligatta, yabancının karara karşı itiraz haklarını etkin şekilde nasıl kullanabileceği ve bu süreçteki diğer yasal hak ve yükümlülükleri de yer alır. Ayrıca ikamet izni başvurusunun reddedilmesi halinde 6 ay içerisinde aynı kalış amacıyla başvuru yapılamamaktadır. Yasal süreniz devam etmekteyse farklı bir kalış amacıyla başvuruda bulunabilirsiniz.

İkamet İzni Başvurusuna İlişkin Harç Bedeli Ve Belge Bedeli Ödemeleri Nereye Yapmam Gerekiyor?

İkamet izni harcı ile belge bedelini, E-İkamet sistemi üzerinden kredi kartıyla sanal POS kullanarak, süreksiz vergi tahsil eden vergi dairelerine, Hazine ve Maliye Bakanlığı veznelerine veya Maliye Bakanlığının anlaşmalı olduğu bankalara (Ziraat Bankası, Vakıf Bank, Halk Bank) başvuru numaranızı bildirerek ödeyebilirsiniz. Bankalarda yapılacak ödemeler için kullanılan kodlar şu şekildedir: Kart Bedeli: 9207, Vize Harcı: 9234 , İkamet Harcı Bedeli: 9233. 

İkamet İzni Başvurusunda Bulundum, Süresi Hangi Tarihten İtibaren Başlatılır?

İkamet izni, vize ya da vize muafiyeti süresinin sona erdiği tarihten, talep halinde müracaat tarihinden itibaren başlatılır. Süresi uzatılan ikamet izni, önceki izin süresinin sona erdiği tarihten itibaren başlar.

İkamet İzni Başvurusunu Şahıs veya Firmalar Aracılığıyla Yapabilir Miyim?

Yabancılara ilişkin iş ve işlemler sadece vekaletnamesi olan Avukatlarla aracılığıyla takip edilmektedir. Bunun dışında kalan şahıs ve firmalar aracılığıyla işlem yapmanız mümkün değildir.

İkamet İzni Başvurusunu Yabancı Adına Bir Başkası Yapabilir Mi?

İkamet izni başvurularının yabancı tarafından bizzat yapılması esastır. Bu başvurular, yabancının yasal temsilcisi veya vekâletnameye haiz avukatı aracılığıyla da yapılabilir.

İkamet İzni Harç Miktarımı ve Belge Bedelini Nereden Öğrenebilirim?

Yabancılar, e-İkamet sistemi üzerinde başvurularını tamamladıklarında ödemeleri gereken harç miktarı hesaplanmaktadır. Ayrıca başvuru formu üzerinden de kontrol sağlanabilir.

İkamet İzni Harç ve Kart Bedelimi Ne Zaman Ödemeliyim?

İkamet izni ilk başvurularında, geçiş başvurularında ve uzatma başvurularında harç ve kart bedeli randevu tarihinden önce ödenmelidir.

İkamet İznim Varken Yurt Dışına Çıktım, Yurt Dışından İkamet İznine Başvurabilir Miyim?

İkamet izni başvuruları henüz yurt dışından alınmamaktadır. Yurt dışında bulunduğu sürede ikamet izni süresi biten yabancılar, iki ülke arasındaki vize rejimine göre ülkemize giriş yaptıktan sonra elektronik ortamda ikamet iznine başvurabileceklerdir.

Mevcut İkamet İzninin Uzatılması İçin Ne Zaman Başvuruda Bulunulması Gerekmektedir?

Uzatma başvuruları, ikamet izni süresinin dolmasına 60 gün kalmasından itibaren ve her koşulda ikamet izni süresi dolmadan önce yapılır.

Pasaport Değişikliği Gerçekleştirildiği Taktirde Bildirimde Bulunmak Gerekir Mi?

Pasaport değişikliği yapan yabancıların 20 iş günü içerisinde İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bildirilmesi gerekmektedir.

Randevu Günümde İl Göç İdaresi Müdürlüğüne Gidemezsem Bir Yaptırımı Var Mıdır?

Başvurunuz işleme alınmaz. Yasal süreniz devam ediyor ise yeni bir randevu alarak randevunuza katılabilirsiniz. Yasal süreniz sona ermiş ve ilk başvuru yapmış iseniz vize ihlalinden, uzatma başvurusu yapmış iseniz ikamet izni ihlalinden hakkınızda işlem yapılır.

Vize Sürem Bitti Kaç Gün İçinde İkamet İzne Başvuru Yapabilirim?

Vize-vize muafiyet süresi bittikten sonra 10 gün içinde yapılan online başvurular değerlendirmeye alınır.

İkamet İzni Belgesi Geldiğinde Adresimde Değildim, Belgeyi Nereden Temin Edebilirim?

Eğer adresinde bulunamayıp belge teslim edilemez ise adresine en yakın PTT şubesinde belgenin teslim alındığı tarihi takip eden ayın son gününe kadar şubede bekletildikten sonra bağlı bulunan ilin il göç idaresi müdürlüğüne iade edilmektedir.

Pasaport Eşleşmeme Hatası Alıyorum Ne Yapabilirim?

Türkiye’ye giriş yaptığınız pasaport türü bilgisini (Hususi, Umuma Mahsus, Diplomatik teyidi sağlanmalı) girmeniz gerekmektedir. Özel bir durumunuz neticesinde edinilen bir pasaport değilse umuma mahsus seçeneğinin işaretlenmesi gerekmektedir. Pasaport/seyahat belgesi alanına Türkiye’ye giriş yaptığınız pasaport bilgisini girmeniz gerekmektedir. Ülkemize giriş yapmış olduğunuz pasaportun süresinin sona ermesi veya kaybolması nedeniyle ülkemizden çıkış yapmaksızın yeni bir pasaport temin etmiş olmanız halinde Türkiye’ye en son giriş yaptığınız pasaport bilgilerinizi sisteme girmeniz gerekmektedir. Geçerlilik tarihine ise yeni pasaportunuza ait bilgiyi yazabilirsiniz. Çifte vatandaşlığınızın bulunması durumunda ülkemize en son giriş yaptığınız pasaport bilgileriniz ile işlemlerinize devam etmeniz gerekmektedir. Türkiye’de doğan yabancı çocuklar için temin edilen pasaportta giriş çıkış kaydı bulunmayanların ilgili İl Göç İdaresi Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekmektedir. e-İkamet başvurusu sırasında bilgilerini girdiğiniz pasaport ile ülkemize giriş yaptığınız pasaport bilgilerinin eşleşmemesi halinde harfli/harfsiz ve boşluklu/boşluksuz olarak tüm varyasyonlar denenmesi gerekmektedir. Bu numara içerisinde pasaportunuz nasıl yazılmış ise aynı şekilde giriş yapmanız gerekiyor. 2007 yılından önce ülkemize giriş yaparak bu tarihten sonra çıkış-giriş kaydı olmayan yabancıların ilgili İl Göç İdaresi Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekmektedir. Ulusal kimlik kartları ile ülkemize giriş yapan ve pasaporta sahip yabancıların ilgili İl Göç İdaresi Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekmektedir. Ülkemize giriş kayıtlarında uyruk kısmı “HYM” ya da “Haymatlos” “Vatansız” olan veya Mültecilere Mahsus Seyahat Belgesi ile ülkemize giriş yapan yabancıların ilgili İl Göç İdaresi Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekmektedir. Güney Sudan, Demokratik Kongo gibi GöçNet sisteminde bulunmayan ya da farklı isimle bulunan ülkelerin olması ve e-İkamet sisteminde eşleşme olmaması sebebiyle başvuru yapamayan yabancıların ilgili İl Göç İdaresi Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekmektedir.

 

 

Saygılarımla;
Avukat Muhammed Fırat Selçuk
Selcuk Law Firm & Hukuk- Danışmanlık

Not: Makalemizde yapılan izahlar, ilgili kanunlar çerçevesinde konuyu genel hatlarıyla ele alarak hazırlanmıştır. Size özel detaylı bilgi almak için tıklayınız.

 

Bir yorum bırakın

Son Makaleler

Konya Yabancılar Hukuku Avukatı Kapak
Konya Yabancılar Hukuku Avukatı 2024
Eylül 7, 2024
Mersin Yabancılar Hukuku Avukatı Kapak
Mersin Yabancılar Hukuku Avukatı 2024
Eylül 7, 2024
Sakarya Yabancılar Hukuku Avukatı Kapak
Sakarya Yabancılar Hukuku Avukatı 2024
Ağustos 7, 2024

Etiket Bulutu

AVUSTURYA'DAKİ BOŞANMA  KARARININ NÜFUS KÜTÜĞÜNE TESCİLİ BAŞVURUSU Azerbaycan’daki Boşanma Kararının Nüfus Kütüğüne Tescili Başvurusu Azerbaycan’daki Boşanma Kararının Türkiye'de Tanınması Cezayir'deki Boşanma Kararının Nüfus Kütüğüne Tescil Başvurusunu Kimler Yapabilir? Evlilik Evlilik Yoluyla Türk Vatandaşlığı Gaziantep Yabancılar Hukuku Avukatı ikamet izinleri arasında değişiklik ikamet izni değişikliği istisnai yolla vatandaşlık kazanma Korunma Mavi karta kimler başvurabilir Mavi kart sahiplerinin hakları Muhammed fırat selçuk nüfus hizmetleri kanunu 27/a nedir Nüfus Hizmetleri Kanunu 27/A Nedir Nüfus Hizmetleri Kanunu 27/A Nedir o-177 tahdit kodu Sınır Dışı Edilme TANIMA TENFİZ DAVALARINDA GÖREVLİ VE YETKİLİ MAHKEME NERESİDİR? tanıma ve tenfiz davası nedir Tanıma Ve Tenfiz Davası Nedir Tanıma Ve Tenfiz Davası Nedir? turkuaz kart kime verilir turkuaz kart ne işe yarar turkuaz kart vatandaşlık Türk vatandaşlığı kazanma türleri Türk vatandaşlığı nasıl kazanılır Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İzni Başvurusu Nereye ve Nasıl Yapılır? Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İzni Gerekli Evraklar Nelerdir? uluslararası koruma altındaki yabancıların çalışma izni uluslararası koruma başvurusu reddine itiraz uluslararası koruma kapsamındaki yabancıların çalışma izni Uzun Dönem Oturum İzni iptal Sebepleri Nelerdir ? Vatandaşlık Yabancı boşanma kararının nüfusa işlenmesi Yabancı Boşanma Kararının Nüfusa İşlenmesi Yabancı Boşanma Kararının Nüfusa İşlenmesi yabancılar avukatı Yabancılar hukuku Yalova Yabancılar Hukuku Avukatı yatırım yoluyla türk vatandaşlığı Özbekistan’daki Boşanma Kararının Nüfus Kütüğüne Tescil Başvurusu İçin Hangi Belgeler Gereklidir? İngiltere'deki boşanma kararının Türkiye'de tanınması İNGİLTERE'DEKİ BOŞANMA KARARININ NÜFUS KÜTÜĞÜNE TESCİLİ BAŞVURUSU İran’daki Boşanma Kararının Nüfus Kütüğüne Tescili Başvurusu İran’daki Boşanma Kararının Türkiye'de Tanınması İsveç’teki Boşanma Kararının Nüfus Kütüğüne Tescili Başvurusu

Ara