yetkili makam onayi ile vatandaslik

Yabancılar, ikamet izninin verilmesine esas olan gerekçenin sona ermesi veya farklı bir gerekçenin ortaya çıkması hâlinde, yeni kalış amacına uygun ikamet izni talebinde bulunabilir. Bu duruma İkamet İzinleri Arasında Geçiş denir.

İkamet izinlerinden birine sahip olup; ikamet izninin verilmesine esas olan gerekçenin sona ermesinden sonra Türkiye’de kalmaya devam etmek isteyen yabancılar, gerekçenin sona erdiği tarihten itibaren on gün içinde yeni kalış amacına uygun ikamet izni için ilgili göç idaresi müdürlüğüne başvurur.

İkamet İzinleri Arasında Geçiş durumlarına örnek vermek gerekirse;

Öğrenci İkamet İznine  sahip  olan yabancının aile ikamet izni alma koşullarının ortaya çıkması halinde, bu kişiye Aile İkamet İzni düzenlenir ve  Türkiye’ de öğrenci olmaya devam ettiği sürece öğrenci ikamet izninin sağladığı haklardan aynen yararlanır.

Aile İkamet İznine sahip olan yabancının, Türkiye’ de eğitim almaya karar verip Öğrenci İkamet İzni alma koşullarının ortaya çıkması halinde, aile ikamet izni devam ettirilir  ve bu kişi, Öğrenci  İkamet  İzninin sağladığı haklardan da aynen yararlandırılır.

Çalışma iznine sahip olan yabancının öğrenci ikamet izni alabilme koşullarının ortaya çıkması halinde, çalışma izni  devam  eder  ve  yabancı öğrenci ikamet izninin sağladığı haklardan aynen yararlandırılır.

Oturum (İkamet) İznleri Arasında Geçiş Başvurusu Nereye Yapılır ?

Oturum (İkamet) İznleri Arasında Geçiş Başvurusu, online olarak Göç İdaresine ait  https://e-ikamet.goc.gov.tr/Ikamet/Basvuru/GecisBasvuru  adresi  üzerinden  yapabilirsiniz. Sistemde yer alan başvuru formu eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Ardından başvuru formu çıktısı alınarak başvurucu tarafından imzalanır ve gerekli evraklar ile beraber randevu günü İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilir. Randevu günü ve saati online başvurudan sonra sisteme kayıtlı e-mail adresinize bildirilir.

Oturum (İkamet) İznleri Arasında Geçiş Başvurusu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir ?

Bu yazımız da ilginizi çekebilir;  Yabancı Gayrimenkul Alımlarında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

 Oturum (ikamet) izinleri Arası Geçiş başvurusu için gerekli evraklar şunlardır:

  • Sağlık Sigortası
  • Yeterli Gelire Sahip Olduğunu Ortaya Koyan Belgeler
  • Pasaport Fotokopisi
  • İkamet İzni Başvuru Formu
  • 4 Adet Biyometrik Fotoğraf
  • İkamet İzinleri Arası Geçişe gerekçe olan evraklar

 İstenen evraklar ikamet türüne ve özel durumlara göre değişkenlik göstermektedir.

Oturum (İkamet) izinleri Arası Geçiş Başvuruları Ne Kadar Sürede Sonuçlanır ?

Oturum (İkamet) izinleri Arası Geçiş başvuruları 90 gün içerisinde sonuçlandırılır. Değerlendirme süresinin uzamaması için başvuru evraklarının eksiksiz bir şekilde hazırlanması çok önemlidir.

Oturum (İkamet) izinleri Arası Geçiş  Başvurusunu Avukat İle Yapabilir Mi?

Oturum (İkamet) izinleri Arası Geçiş Başvurunuzu Avukatınız ile yapabilirsiniz. Buna göre düzenlenen özel vekaletname ile Avukatınız, sizin adınıza göç idaresine başvuru yapar, gerekli evrakları hazırlar ve başvuru formunu düzenleyebilir. Ancak başvuru ardından yapılacak ikamet mülakatına bizzat katılmanız başvurunuzun onaylanması için önem arz etmektedir.

 

Saygılarımla;
Avukat Muhammed Fırat Selçuk
Selcuk Law Firm & Hukuk- Danışmanlık

Not: Makalemizde yapılan izahlar, ilgili kanunlar çerçevesinde konuyu genel hatlarıyla ele alarak hazırlanmıştır. Size özel detaylı bilgi için tıklayınız.

Bir yorum bırakın

Son Makaleler

Konya Yabancılar Hukuku Avukatı Kapak
Konya Yabancılar Hukuku Avukatı 2024
Eylül 7, 2024
Mersin Yabancılar Hukuku Avukatı Kapak
Mersin Yabancılar Hukuku Avukatı 2024
Eylül 7, 2024
Sakarya Yabancılar Hukuku Avukatı Kapak
Sakarya Yabancılar Hukuku Avukatı 2024
Ağustos 7, 2024

Etiket Bulutu

adana avukat Adana Yabancılar Hukuku Avukatı aile birleşim vizesi Avusturya'daki boşanma kararının Türkiye'de tanınması Cezayir'deki Boşanma Kararının Nüfus Kütüğüne Tescili Başvurusu Cezayir'deki Boşanma Kararının Türkiye'de Tanınması Evlilik Yoluyla Türk Vatandaşlığı Irak’taki Boşanma Kararının Nüfus Kütüğüne Tescil Başvurusu İçin Hangi Belgeler Gereklidir? istisnai yolla türk vatandaşlığının kazanılması istisnai yolla vatandaşlık şartları Kanada’daki Boşanma Kararının Nüfus Kütüğüne Tescil Başvurusu İçin Hangi Belgeler Gereklidir? Kimler Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturuma İznine Başvurabilir? Korunma Mavi kart nedir Muhammed fırat selçuk nüfus hizmetleri kanunu 27/a nedir Nüfus Hizmetleri Kanunu 27/A Nedir Nüfus Hizmetleri Kanunu 27/A Nedir Sınır Dışı Edilme tahdit kodu ne demek TANIMA TENFİZ DAVALARINDA GÖREVLİ VE YETKİLİ MAHKEME NERESİDİR? tanıma ve tenfiz davası nedir Tanıma Ve Tenfiz Davası Nedir Tanıma Ve Tenfiz Davası Nedir? turkuaz kart nasıl alınır turkuaz kart ne demek turkuaz kart nedir turkuaz kart ne işe yarar Türk vatandaşlığı kazanma türleri Türk vatandaşlığı nasıl kazanılır Türkçe Öğrenme Amacıyla Oturum İzni Gerekli Evraklar Nelerdir? uluslararası koruma başvurusunun reddi kararının iptali uluslararası koruma başvurusu reddine itiraz Vatandaşlık Yabancı boşanma kararının nüfusa işlenmesi Yabancı Boşanma Kararının Nüfusa İşlenmesi Yabancı Boşanma Kararının Nüfusa İşlenmesi Yabancılar hukuku Yalova Avukat yatırım yoluyla türk vatandaşlığı Özbekistan’daki Boşanma Kararının Nüfus Kütüğüne Tescil Başvurusunu Kimler Yapabilir? Öğrenci Oturum İzni İptali Sebepleri Nelerdir ? çalışma izni için gerekli evraklar çalışma izni nasıl alınır İNGİLTERE'DEKİ BOŞANMA KARARININ NÜFUS KÜTÜĞÜNE TESCİL BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR? İran’daki Boşanma Kararının Türkiye'de Tanınması İsveç’teki Boşanma Kararının Nüfus Kütüğüne Tescil Başvurusunu Kimler Yapabilir? İsveç’teki Boşanma Kararının Nüfus Kütüğüne Tescil Başvurusu İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

Ara