Türkiye Aile Birleşimi Vizesi Nedir ?
Türkiye Cumhuriyeti, uygulamış olduğu vize politikası nedeniyle yabancı ülke vatandaşlarından Türkiye’ye giriş yapmak isteyen kimseler, geliş amaçları doğrultusunda vize başvurusunu yapmaları gerekmektedir. Buna göre Öğrenci ikamet izni, Taşınmaz üzerinden ikamet izni, çalışma izni veyahut ta Mülteci statüsü ile Türkiye’de yaşayan kimselerin yabancı eş ve çocukları Türkiye’ye giriş yapabilmeleri için Aile Birleşim Vizesine başvuru yapmaları gerekmektedir.
Türkiye Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır ?
Aile birleşimi vizesinin başlıca amacı aile bütünlüğünün korunmasıdır. Bu vize türüne başvurular Türk dış temsilciliklerine yapılmakta veya internet üzerinden elektronik vize şeklinde de başvurular yapılabilmektedir. Temsilcilik tarafından talep edilen gerekli belgelerin hazırlanmasından sonra alınan randevu saatinde dış temsilciliğe evrakları sunmanız gerekmektedir.
Türkiye’ye Giriş Yasağı Bulunan Kimse Aile Birleşim Vizesi Alabilir Mi ?
Hakkında Türkiye’ye giriş yasağı bulunan bir kimse Aile birleşim vizesi başvuru yapabilir. Zira Türk mevzuatı Ailenin bir arada bulunmasına ve Aile birliğinin devamına büyük önem atfedilmiştir. Bu nedenle haklarında Türkiye’ye giriş yasağı bulunan kimseler durumlarını yazılı belgelerle ortaya koymaları durumunda ve de haklarında Milli Güvenlik ve Kamu Güvenliği açısından tehdit bulunmaması halinde kendilerine Aile birleşim vizesi verilebilir.
Türkiye Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir ?
Aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunacak yabancı ülke vatandaşlarından genel olarak istenen evraklar aşağıda belirtilmiştir.
- Vize başvurusunda bulunacak yabancı ülke vatandaşına ait pasaportun geçerlilik süresinin en az 6 ay olması,
- Eksiksiz olarak doldurulmuş ve vize başvuru sahibi tarafından imzalanmış başvuru formu,
- Eşler için vukuatlı nüfus kayıt örneği,
- Türkiye’de yasal olarak ikamet eden yabancı eşe ait oturma izni belgesi,
- Son 6 ay içerisinde çekilmiş 4 adet biyometrik fotoğraf,
- Evlilik cüzdanı/ Aile belgesi (Eşlerden talep edilmektedir.)
Yukarıda belirtilen evraklar dışında bazı özel durumlarda dış temsilcilik tarafından başka belgelerinde istenmesi söz konusu olabilir.
Aile Birleşim Vizesi Başvurusunu Avukatımla Yapabilir Miyim ?
Aile birleşim vizesi başvurusunu Avukatınız ile yapabilirsiniz. Buna göre düzenlenen özel vekaletname ile Avukatınız, sizin adınıza Türk Konsolosluğuna başvuru yapar, gerekli evrakları hazırlar ve başvuru formunu düzenleyebilir.
Saygılarımla;
Avukat Muhammed Fırat Selçuk
Selcuk Law Firm & Hukuk- Danışmanlık
Not: Makalemizde yapılan izahlar, ilgili kanunlar çerçevesinde konuyu genel hatlarıyla ele alarak hazırlanmıştır. Size özel detaylı bilgi için tıklayınız.
[…] eş Geçici Koruma statüsünün sonlandırılması gerekmektedir. Ülkeden çıkış yaparak aile birleşim vizesi ile Türkiye’ye dönüş yapması […]
[…] eş Geçici Koruma statüsünün sonlandırılması gerekmektedir. Ülkeden çıkış yaparak aile birleşim vizesi ile Türkiye’ye dönüş yapması […]